BOKA HÄR FRÅN 8.650* KR

Taxfree tur och retur

Rakvatten, godis, 3-pack kallingar, rallybil i lego och kanske något gott att dricka… Välkommen till Rallybåtens förstklassiga taxfreeshopping med priser som är upp till 40 procent lägre än på landbacken.

På Rallybåten är det taxefree tur och retur med öppettider enligt följande:Torsdag: Kl 11.30-15.00, 17.00-22.00.Lördag: Kl 18.30-22.00.Söndag: Kl 09.30-13.45.

När du bokat din resa kan du även förbeställa varor ur taxfree-butikens sortiment. Det kallas preorder: https://preorder.vikingline.com/.../sto-sto/sek/catalog/all/

 Glöm snabbmat , VM-klass på käket

Svensk husmanskost, skärgårdens smörgåsbord, Cinderellas Grand BBQ och en upplevelse signerad det svenska kocklandslaget.Där har ni en snabbversion av vad som kommer att serveras på Rallybåten till Svenska Rallyt i Umeå i februari nästa år.

Vattnas det i munnen på dig? Tänkte väl det. In och boka biljett så du inte missar alla läckerheter.Sjön suger heter det som bekant. Som gäst på Rallybåten kommer du inte att behöva gå hungrig. Eller törstig för den delen.

Utöver Viking Cinderellas fantastiska frukostbuffé (fredag och lördag morgon) och häftiga brunch på amerikanskt vis (söndag förmiddag) ingår flera verkliga smakupplevelser i biljettpriset. Eller vads sägs om ett generöst urval av klassisk svensk husmanskost, ett traditionellt smörgåsbord med allt från sill och räkor till helstekt kött och Janssons frestelse. Eller en BBQ enligt sydamerikanska influenser och traditioner!

Torsdag, lördag och söndag ingår dessutom öl, vin och läsk. Kan det bli bättre?

Rallybåtens shuttlebussar ger dig unik valfrihet att transportera dig under Svenska Rallyt

Upp i ottan eller sovmorgon? Så många sträckor som möjligt eller bara en och service?

Med Rallybåtens shuttlebussystem kan du lägga upp dagen på Svenska Rallyt precis som det passar dig.

Rallybåtens bussar kommer nämligen att cirkulera mellan båten, specialsträckorna och serviceplatsen under hela tävlingsdagarna. Där det är möjligt kommer Rallybåten till och med ha egen hållplats.
– Smidighet är Rallybåtens kännetecken och det gäller självklart också transporterna mellan sträckorna och serviceplatsen samt från och till Rallybåten i Umeå hamn. Vi kommer att ha många bussar igång vilket ger våra resenärer en stor valfrihet att lägga upp tävlingsdagarna precis som de själva vill, säger Simon Johansson.

Upplägget med shuttlebussar passar såväl den morgonpigge som den morgontrötte. Det är perfekt för den som vill se toppförarna och sedan hasta vidare till nästa sträcka. Men det passar lika bra för den som gärna ser hela startfältet men begränsar sig till ett par sträckor för att sedan avsluta dagen på serviceplatsen.
– Ambitionen är att vårt system ska vara kompatibelt med så många önskemål och upplägg som möjligt. 

Succé för Rallybåten på Midnattssolsrallyt

Det blev tummen upp från många när vi gjorde PR för Rallybåten i samband med publiksuccén Midnattssolsrallyt Super Show på Gelleråsen Arena i Karlskoga.

De unga i publiken lockades främst av den häftiga modellen av Viking Cinderella medan andra, lite äldre rallyentusiaster, visade stort intresse och fick svara på sina sista frågor inför bokningen.

Andra tog bara en sväng förbi och hälsade att de redan försäkrat sig om en plats på Rallybåten till Svenska Rallyt i Umeå 2023.

Bland alla som tittade in hos oss märktes en lång rad motorsportprofiler såsom Mats Jonsson, Tony Rickardsson, Per Eklund, Esko Junttila, Pontus Tidemand, P-G Andersson, Miriam Walfridsson, Pelle Tjerneld, Jan ”Flash” Nilsson, Björn ”Nalle” Johansson, Stefan Sollenfeldt, Thomas Johansson, Per Carlsson, Tony Ring, Thomas Lindberg, Lars-Erik Olsson m.fl. Tack för ert besök och tack Midnattssolsrallyt och Gelleråsen Arena för en helt fantastisk dag i motorsportens tecken.

Kryssningsfartyg blir Rallybåt och tar
1 600 entusiaster till Svenska Rallyt i Umeå 2023

I februari nästa år avreser Viking Cinderella från Stockholm till Svenska Rallyt i Umeå. Tillfälligt omdöpt till Rallybåten erbjuder fartyget 1 600 entusiaster ett helt nytt och unikt sätt att uppleva världsmästerskapets enda vintertävling. Nöjeskryssning och VM-rally – allt i ett.

Med Rallybåten vill försäljningsdrivande eventbolaget Simon Promotion göra det enkelt för rallyfans att ta sig till Umeå, bo där och bli en del av den fantastiska upplevelse det svenska VM-rallyt är. 

Idén att chartra Viking Cinderella och göra om fartyget till Rallybåt fick Simon Johansson, vd på Simon Promotion, när han följde Svenska Rallyt på plats i Umeå i vintras.
– När tävlingen flyttades från Värmland till Västerbotten var det många trogna besökare som tvekade. Avståndet till Umeå upplevdes som långt och boendefrågan var en utmaning. Detta innebar tyvärr att många missade ett häftigt rally och en mycket lyckad start på en ny era, säger Johansson, en gång svensk juniormästare i rally och under många år flitigt anlitad expertkommentator i P4 Värmlands populära sändningar från just Svenska Rallyt.
– Med Rallybåten vill vi samla entusiaster och ta med dem till VM-festen i Umeå. De reser med Rallybåten, bor, äter och umgås på Rallybåten och tar sig ut på VM-sträckorna med våra shuttlebussar. Det här är en paketlösning som vi tror kommer att passa många.

Mångmiljonsatsningen Rallybåten är inte en ny företeelse bara för rally-VM. Inte heller på Viking Line har man samarbetat i ett projekt liknande det här tidigare.
– Under gott och väl 20 års tid har Viking Line chartrat ut Viking Cinderella till fackföreningsrörelser, politiska partier, näringslivsorganisationer, jubilerande företag, idrottsorganisationer etc etc. Men vi har aldrig någonsin åkt upp till Umeå, och aldrig någonsin med ett helt fartyg fyllt med rallyentusiaster, passionerade vänner av den svenska rallysporten. Det här är fullständigt fantastiskt och unikt, säger Mikael Dunbäck, försäljningschef Charter och Specialkryssningar på Viking Line.

Viking Cinderellas maxkapacitet är 2 500 resenärer. Rallybåten sätter gränsen vid 1 600. 
– Vi gör det av den enkla anledningen att vi vill garantera en upplevelse med hög kvalitet, säger Simon Johansson, som också flaggar för att:

    •  Svenska Kocklandslaget har komponerat maten ombord.

  • Taxfreebutiken är öppen på ut- och hemresan.

  • Det går att ta med egen bil på Rallybåten. Först till kvarn gäller.

  • Till och från Stockholm går det, beroende av var man bor, att åka med Viking Lines anslutningsbussar.

  • Det blir After Rally på nattklubben Etage varje kväll.

  • Företag erbjuds att boka konferens på Viking Cinderellas välutrustade konferensanläggning.

  • Tre sträckor per dag planeras fredag och lördag för de som väljer att ta Rallybåtens shuttlebussar ut i VM-skogen.

Som öppningserbjudande får man dessutom VM-biljetten Rallypasset i rabatt om man bokar sig innan den 31 augusti. Från och med den 1 september höjs priset med motsvarande summa.

Torsdag i VM-veckan lämnar Rallybåten Vikingterminalen i Stockholm kl 11.00 och är tillbaka söndag kl 14.00. 

En plats på båten kostar från 7.350 kr beroende på hyttstandard och antal personer i hytten.

Boka nu – och få rallypasset i rabatt

En del säger early bird. Vi säger öppningserbjudande. Alla som bokar sig på Rallybåten innan den 31 augusti får nämligen Rallypasset (till ett värde av 800 kr) i rabatt! 

Rallypasset är ett måste för varje konsument av det svenska VM-rallyt. Det är din biljett in på serviceplatsen i centrala Umeå och på tävlingens samtliga sträckor. Utöver Rallypasset ingår även program och sträckkarta i vårt öppningserbjudande.

För de som bokar sig på Rallybåten efter den 31 augusti ingår också Rallypasset, men de får betala 800 kr mer  – så varför vänta?

Rallybil i vinterlandskap

Ta med egen bil på Rallybåten

Sugen på att ta med egna bilen/minibussen på Rallybåten? Det är fullt möjligt, men det gäller att skynda sig på. Vi erbjuder nämligen ett begränsat antal platser på parkeringsdäck. 

När du bokar och betalar din plats på Rallybåten ingår fri transport från Umeå hamn till sträckorna. Våra shuttlebussar passar såväl den morgonpigge som den morgontrötte.

Men du kanske föredrar att transportera dig och dina vänner i egen bil eller minibuss på rallyt? Utan extra kostnad kan du boka plats och köra ombord på Rallybåten vid Vikingterminalen i Stockholm. Men det gäller att vara ute i god tid. Först till kvarn gäller. 

Värt att notera är att Rallybåten INTE kommer att fungera som parkeringsgarage under vistelsen i Umeå. Tidigt fredag morgon töms bildäck på samtliga fordon och de kommer inte att få köra på båten igen förrän innan avresa lördag kväll.

Fri parkering erbjuds emellertid i Umeå hamn. 

Kryssningsfartyg och minibuss

Kombinera VM-resan med en företagskonferens

Varför inte kombinera resan till Svenska Rallyt i Umeå med en konferens, avdragsgill för ditt företag. Vi hjälper gärna till och skräddarsyr din resa på en anläggning utöver det vanliga. På Viking Cinderella ligger konferensavdelningen på däck 9, högt upp och med en fantastisk utsikt. 

Konferensdäck erbjuder välutrustade mötesrum i varierande storlekar, allt efter er grupps behov. Det går faktiskt att hyra lokal för upp till 500 personer. 

Efter arbetspassen är det nära till både mat, spa, hytten och underhållning. 

Rallybåten lägger ut från hamnen i Stockholm kl 11.00 på torsdag. Söndag är en annan lämplig konferensdag då Rallybåten är tillbaka i Stockholm först kl 14.00.

Viking line papper och rallybil